La Cahul, a avut loc etapa finală a Festivalului – concurs de colinde „Colindul de Crăciun”

Noutăți și evenimente |10 Ianuarie 2015


La 10 ianuarie 2015, ora 9.00 în incinta Casei de Cultură, oraşul Cahul, a avut loc etapa finală a Festivalului – concurs de colinde „Colindul de Crăciun”, organizat în premieră de către Eparhia de Cahul şi Comrat în parteneriat cu Direcţia Învăţământ Cahul, la care au concurat colectivele școlilor din raioanele incluse teritorial în administraţia pastorală a episcopiei.

La acest festival au participat echipele care au opţinut locurile de frunte la nivel raional. Au fost prezente 9 colective din raioanele de sud ale R. Moldova.  Intrarea a fost liberă pentru toţi doritorii de a savura duhul sărbătorilor de Crăciun. Colectivele au avut la dispoziţie 20 de minute pentru prestaţie. În calitate de oaspeți de onoare au fost invitați:

PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat;

Șeful Direcției de Învățământ, domnul Valeriu Baban;

Primarul orașului Cahul, domnul Petru Burlacu;

Protopopul de Cahul, Prot. Teodor Tîrsîna;

Secretarul episcopal, Prot. Mihail Mungiu.

Juriul a fost format din:

PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat;

domnul Valeriu Baban, Șef Direcție de Învățământ din Cahul;

doamna Olga Valeriu Ghițui, Șef adjunct la Școala de Arte „Maria Cibotari” din Cahul;

doamna Ludmila Druncenschi, specialist DGI Cahul;

domnul Sergiu Eremia, Specialist superior secția cultură, Cahul.

La manifestare a fost invitat colectivul brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” și colectivul de copii de la Școala cu dificultăți de auz din orașul Cahul. La final, participanții au fost menționați cu diplome arhierești și premii bănești. Premiul special au primit Școala cu dificultăți de auz din Cahul și elevul școlii din s. Lărguța-Nouă, raionul Cahul, Tănase Ion. Pe locul III s-au plasat Școala de Arte „Ion și Petru Teodorovici” din orașul Leova și colectivul școlii „Mihai Viteazu” din satul Casangic raionul Leova. Pe locul II s-au plasat colectivul gimnaziului din satul Lingura, raionul Cantemir și colectivul etnofolcloric „Mugurel” din satul Văleni, raionul Cahul. Locul I l-a ocupat colectivul gimnaziului din satul Manta, raionul Cahul. Deținătorul premiului mare a fost colectivul Liceului Teoretic „M. Eminescu” din satul Crihana-Veche, raionul Cahul. În cele din urmă Preasfințitul Anatolie le-a mulțumit tuturor participanților dorindu-le mult succes și la  edițiile care urmează.